Fighting With My Family: Arunc-o pe mama din ring

Wrestling-ul, cunoscut și gimnastica boxului, zis și MMA-ul cu ulei de corp, deși nu mai cunoaște popularitatea din anii ’90, a reușit totuși să le ofere fanilor și mai ales industriei cinematografice un star pe deceniu: The Rock și John Cena. Primul apare as himself în filmul regizat și scris de Stephen Merchant, pe care probabil îl știi din două motive: a făcut parte din echipa de scenariști a serialului The Office și l-a interpretat pe Caliban în Logan.

Povestea e inspirată de o familie reală, Bevis, atît de pasionată de sportul în chiloți de super-eroi, încît Julia Hamer-Bevis a urcat în ring fără să știe că e gravidă în luna a șaptea cu Britani Knight aka Saraya aka Paige aka personajul principal al filmului nostru (interpretată de noua senzație britanică Florence Pugh) și, de altfel, cel mai de succes membru al familiei, printre altele cea mai tînără campioană în cadrul Divas Championship din WWE – dacă nu știi ce e WWE, poate totuși Fighting With My Family nu e pentru tine.

Mai apar inegalabilul Nick Frost în rolul tatălui, negreșitul Vince Vaughn în rolul unui scouter + antrenor care lucrează pentru WWE, captivantul Jack Lowden, al cărui nume ar trebui să-l reținem (dacă nu cumva se transformă în Taron Egerton), dar și Lena Headey, că tot e iarăși la modă Game of Thrones. A ieșit o dramedie corectă, captivantă, amuzantă cînd vrea să fie amuzantă, matură cînd vrea să fie sentimentală, care deși e despre niște lupte aranjate, încearcă să-ți spună că nu asta e ideea, cel puțin în viață.

De ce să-l vezi? O adunătură pestriță și imprevizibilă de actori, care nu iau prea în serios și nici nu-și subestimează personajele. E pro-wrestling, dar în același parcă își cere scuze în numele industriei.

7/10 ★