Rim of the World: Apocalipsa în trening adidas

Aventura începe cu varianta pubertină a lui Bradley Cooper în Limitless: Alex are în dormitor 23 de monitoare („pe număratelea”, da), iar mama lui pare să nu aibă nicio mustrare de conștiință vizavi de treaba asta. Mai mult, îl trimite într-o tabără, iar ca nu cumva să avem impresia că gagiul nu e atît de „defect” pe cît pare, ia cu el, printre altele, două (!) cuburi Rubik.

Al doilea personaj, Dariush, e un puști afro-american care trăiește într-o vilă cum vedeam la MTV Cribs și ascultă Lil’ Pump. Stereotipul leneș. Majordomul lui, Jacobi, e indian. Al treilea personaj – deja pare că vorbesc despre Stranger Things, așa-i? – vine tocmai din China: Zhen Zhen e deja expertă în trecerea ilegală a graniței la doar 13 ani. Al patrulea apare mai tîrziu, e dintr-o familie latino-americană și a evadat dintr-un centru de reeducare. Așadar, patru puști din patru colțuri diferite de lume și așteptăm deja să apară Captain Planet.

În schimb, apar niște extratereștri urîți și aparent mai carnivori decît Jamie Oliver, iar tinerii noștri trebuie să salveze Planeta cu ajutorul unei chei care activează un sistem sofisticat de apărare. O cheie!? Dariush e amuzant, la fel și îngrijitorii taberei, care-s un fel de frații Wayans amatori. Dar, v-am zis că Dariush e amuzant? Incorect politic, misogin, arogant, nesimțit de amuzant. O gură de aer proaspăt în bisericuța Netflix, dar și în așa-zisele teen movies din ultimii mulți ani. „Use retail method when folding my clothes, Jacobi”. Încă rîd.

De ce să-l vezi? Deși previzibil, stîngaci și plictisitor în bună parte, popcornul e piperat, atît prin referințele la alte filme, dar mai ales prin faptul că încearcă un American Pie pre-buletin în timpul unei invazii extraterestre.

6/10 ★