The Boys: Supereroul de corporație

În rol de producători, Evan Goldberg și Seth Rogen au o slăbiciune pentru benzile desenate, iar într-un interval de cîteva săptămîni au apărut sezonul al patrulea din excentricul & excelentul Preacher și acest proaspăt The Boys – ne aducem aminte și de colaborarea pentru lungmetrajul Green Hornet din 2011 și așteptăm animația Invincible. Revenind, sarcastica & violenta serie scrisă de Garth Ennis și ilustrată de Darick Robertson a debutat în 2006, după un deceniu dominat de Batman și Superman și cu puțin timp înaintea declanșării uber fenomenului Marvel Cinematic Universe.

Spre deosebire de alte contra-interpretări ale genului (vezi Watchmen sau indivizi precum Spawn, John Constantine, Deadpool și mai ales amintitul Jesse Custer), The Boys se învîrte în jurul unei intrigi comode. Supereroii, de data asta niște mitocani corupți, criminali la rîndul lor, sînt reprezentați de o corporație care urmărește doar interesele materiale și mai ales un contract baban cu Statul american – un fel de Avengers în varianta „firmă de pază”, cum s-ar spune. Intrigă care ar fi putut avea farmecele ei, însă personajele n-au profunzime (oricît de expresivi ar fi Karl Urban și Elisabeth Shue), iar referințele & sarcasmul sînt fie previzibile, fie forțate. Ba chiar în surplus.

De ce să-l vezi? The Boys e pînă la urmă fix ceea ce ironizează: un film cu eroi împotriva unor supereroi. Și provoacă dependență.

6/10 ★