Cinematografele s-au redeschis, iar pofta de popcorn, știi și tu, vine mîncînd. De aceea, musai să fac o recapitulare cu hiturile verii.

Godzilla vs. Kong (11 iunie)

Epilogul francizei MonsterVerse se va consuma weekendul ăsta, cu anticipata confruntare între cei doi titani, după ce zarurile au fost aruncate, cum s-ar zice. Asta în cazul în care îți mai aduci aminte ceva din precedentele trei, Godzilla, Kong: Skull Island și Godzilla: King of the Monsters, pe care eu, unul, le-am uitat imediat cum le-am văzut – dar n-am uitat că Millie Bobby Brown e cam supraestimată, iar precedentul Kong l-am văzut doar pentru că apăreau Loki, Captain Marvel și Nick Fury.

F9: The Fast Saga (25 iunie)

Cea mai celebră familie de mecanici auto se întoarce, iar dacă ești genul care intră în fiecare zi pe Autovit sau „Bandolero” e primul cîntec care se aude cînd pornești mașina personală, o idee foarte bună ar fi, mai întîi de toate, să nu te uiți la trailer. Dar mie nu-mi pasă atît de mult să am peste 200 de cai putere la motor și m-am distrat să înlocuiesc „Dom” cu „Dumb”. Am rîs zgomotos la: „He’s Dumb’s brother”.

Spiral: From the Book of Saw (2 iulie)

Încercarea de reboot a celebrei francize horror pare promițătoare doar dacă te uiți la desfășurarea de forțe: în roluri principale apar Samuel L. Jackson și Chris Rock, iar director de imagine e Jordan Oram, care a ieșit în evidență mai ales datorită cîtorva videoclipuri ale rapperului Drake. Deci nu doar că va fi interpretat bine, dar cel mai probabil va și arăta deosebit față de celelalte. De fapt, toată perspectiva se schimbă, iar din trailer e evident că ai de-a face mai degrabă cu un thriller polițist (în zona Se7en?) decît cu un horror de situație.

Black Widow (9 iulie)

Ca o vagă consolare pentru fanii Marvel Cinematic Universe, care au pierdut-o pe Natasha Romanoff în Avengers: Endgame, filmul dedicat personajului Black Widow își consumă acțiunea undeva între Civil War și Infinity War. Mai exact, după evenimentele din Sokovia, unde gașca de super-eroi îi face felul lui Ultron, și pînă la prima confruntare cu Thanos. Sau, și mai exact, de cînd fiecare a cam luat-o pe drumul lui pentru o vreme, după ce nu s-au înțeles la contractele cu Statul. 

Space Jam: A New Legacy (16 august)

Ah, anii ‘90, cînd George Clooney era Batman, Demi Moore făcea Striptease, Sylvester Stallone făcea orice, iar Michael Jordan sau Shaquille O’Neal au încercat să fie actori. Greu de imaginat că un remake la Space Jam ar fi o idee bună, dar, hey, LeBron James merită și el o șansă (iar Nike o campanie imensă de marketing). Și ce caută, totuși, War Machine în Ready Player One? Glumă. Va fi groaznic.

Jungle Cruise (30 iulie)

„Cine aduce un submarin în Amazon?”. E probabil cam tot ce trebuie să știi deocamdată despre noul film de aventură produs de Disney, cu Dwayne Johnson, Emily Blunt și Edgar Ramirez (Băi, serios, chiar nu-i găsește agentul niște filme mai serioase băiatului ăsta talentat?). Jungle Cruise va fi disponibil și pe platforma de streaming a companiei, dar și în cinematografe, și din trailer e evident că te poți aștepta la o combinație excentrică între Jumanji și Pirates of the Caribbean. Sau, cum bine observă un comentator pe YouTube: Mary Poppins și The Scorpion King se întîlnesc într-un bar.

The Suicide Squad (6 august)

DC Films s-au cam lămurit că singura lor șansă să le facă față celor de la Marvel Studios e fie să aleagă oameni de calitate (The Batman va fi cu Robert Pattinson în rol principal și Matt Reeves la regie, care a mai fost implicat în recentele filme din franciza Planet of the Apes), fie să-i fure. Pentru noua variantă a găștii sinucigașe au mers pe ultima variantă. Regizorul James Gunn (vezi cele două Guardians of the Galaxy), Idris Elba, Taika Waititi, Michael Rooker, Sean Gunn și David Dastmalchian au mers de la Dinamo la Steaua, cum s-ar zice. Aștept cu nerăbdare să văd rezultatul.

Free Guy (13 august) (fotografie principală)

Oarecum „sub radar”, vorba americanului, filmul lui Shawn Levy (vezi The Internship sau Stranger Things) e surpriza acestei veri. Sau, cel puțin pentru mine, pentru că am aflat că există abia acum vreo cîteva săptămîni. Și e cu Ryan Reynolds. Atît.

PS: Inutil de spus probabil că datele nu sînt bătute în cuie, avînd în vedere perioada imprevizibilă prin care trecem.